tiistai 8. maaliskuuta 2011

Risotto



Risoton voi valmistaa vaikka mistä ja riisistä.


Tämä risotto on valmistettu kuningasosterisienistä, katkaravuista ja parista viipaleesta pekonia.

Tästä riittää neljälle:

200g Sieniä
Pari viipaletta pekonia
4dl risotto tai puuroriisiä
1 iso sipuli
pari valkosipulin kynttä
2dl kuivaa valkoviiniä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
Hieman parmesaaniraastetta
Sitruuna
Voita 
Persiljaa


Leikkaa sienet puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi, mutta jätä lakit kokonaisiksi ja laita ne erilleen. Pienennä myös sipuli, valkosipuli ja pekoni.


















Laita pekoni kylmälle pannulle ja nosta lämpöä niin, että pekonista irtoaa rasva ja se alkaa ruskistua. Lisää sipuli ja sienet, kuulota hetki. Lisää riisi ja paista muutama minuutti niin että se imee makuja ja kuulottuu. 
Kaada joukkoon pari desiä viiniä ja kuumenna sekoitellen kunnes alkoholin tuoksu on haihtunut. Lisää perään muutama kauha kerrallaan kuumaa kana- tai kasvislientä. Anna risoton hautua hiljalleen koko ajan sekoitellen kunnes riisi on "al dente". Jos risotto meinaa kuivua lisää siihen aina lientä tai tilkka viiniä. Lisää lopuksi nokare voita ja hieman raastettua parmesaania (0,5dl). Purista joukkoon puolikaan sitruunan mehu, sekoita ja tarjoile heti. Koristele annos paistetuilla sienen hatuilla ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti