sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Säilötyt chilit

Näin talvella iskee joskus säilöntävimma. Lumen peittämästä luonnosta ei tuoreita raaka-aineita löydy, joten täytyy käyttää luovuutta ja käydä kaupan vihannespuolella. Ruokakaupoista saa nykyään edullisesti chilejä kilohintaan ja joskus on jopa lajikkeita mistä valita. Niinpä päädyin säilömään chilejä etikkamausteliemeen. 


500g chilejä (avattuina ja siemenet poistettuina)
6 dl vettä
3 dl etikkaa
2/3dl sokeria
1 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl korianterin siemeniä
Pari laakerinlehteä
Muutama mustaviinimarjan lehteä


Ryöppää alkuun chilejä kaatamalla niiden päälle kiehuvaa vettä ja anna seistä muutama minuutti. Heitä vesi pois. Lado chilit ja mausteet (paitsi sokeri) sekaisin puhtaaseen purkkiin. Kiehauta vesi (6dl), nosta kattila liedeltä, lisää sokeri ja etikka. Kaada liemi purkkiin chilien päälle ja sulje purkki. Anna chilien maustua ainakin pari viikkoa ennen käyttöä.


Tarjoa chilit sellaisenaan tai suikaloituina lisukkeena



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti