lauantai 28. elokuuta 2010



Kuningasosteri ei ole nimestään huolimatta kuninkaallinen simpukka, vaan kaupan sienivalikoiman maukas tulokas. Se sopii siihen mihin herkkusienetkin pitäen rakenteensa paremmin. Maultaan kuningasosteri on hennon pähkinäinen. Tällä kertaa valmistamme siitä maukkasta lämmintä kuningasosteri-rucolasalaattia voileivän täytteeksi. 

1 rasia (200 g) kuningasostereita
1 sipuli
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
1 ruukku rucolaa
0,5 dl parmesaaniraastetta
8 viipaletta ruispaahtoleipää
2 valkosipulinkynttä
majoneesia tai voileipäpikkelsiä

Viipaloi sienet ja hienonna sipuli. Kuumenna öljytilkka paistinpannussa ja kuullota sipuli. Lisää sienet joukkoon ja kuumenna kunnes suurin osa niistä irtoavasta nesteestä on haihtunut. Mausta kevyesti pippurilla.
Pieni rucola kevyesti muutamaan osaan.
Paahda oliiviöljyllä kevyesti voideltuja leipiä kuumassa uunissa hetken. Hiero valkosipulin kynnellä rapeaa leivän pintaa.
Lisää rucola ja parmesaaniraaste sienten ja sipulin joukkoon. Pyöräyttele sekaisin, mutta älä enää paista.
Täytä leivät lämpimällä salaatilla ja laita halutessasi kastikkeeksi majoneesia tai voileipäpikkelsiä.

Tarjoile vaikkapa iltapalaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti