perjantai 27. elokuuta 2010

Pasta Carbonara siitakesienillä

Kuten kaikista klassikoista, myös Pasta Carbonarasta on monta versiota. Monesti lihaisaa makua on antamassa pekoni, mutta Italiassa liha on pancettaa eli italialaista suolattua ja maustettua siansivua. Mukavan vivahteen perinteiseen reseptiin tuovat mukaan laitetut siitakesienet. Minä käytän tällä kertaa savupekonia.

Ainekset:
500 g pastaa
150 savupekoniviipaletta
Pari kourallista kokonaisia siitakesieniä
4 munan keltuaista
1 dl raastettua parmesaania
2 dl kermaa
Leikkaa savupekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista rapeaksi. Lisää paistamisen loppuvaiheessa sienet ja rosmariinin oksa panulle. Valuta ylimääräinen rasva pois.
Keitä pasta al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan. Vatkaa munat, parmesaani ja kerma kulhossa hyvin sekaisin. Lisää pekoni ja sienet seokseen.
Kaada kastike juuri valutetun ja vielä höyryävän pastan päälle ja sekoita kevyesti kuumentaen, kunnes kastike ei enää valu kattilan pohjalle. Älä keitä kastiketta munakokkeliksi! Maista ja mausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Raasta vielä parmesaania annosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti