keskiviikko 25. elokuuta 2010

Uunibroileri

Olen jo muutaman vuoden kerännyt Facebookkiin kokkailujani. Julkaisen alkuun vuosien saatossa kertyneitä reseptejä. Tuon työn tehtyäni pääsette toivottavasti lukemaan keittiöni tapahtumissa tuoreeltaan.

Rottatouille elokuvasta innostuneena päätin laittaa jotain perin ranskalaista ruokaa. Juurespaistosta jota pakastimessa asuva yksinäinen pakastebroileri täydensi juuri sopivasti.
Irroittele nahka broilerin rinnasta ja taputtele nahan alle runsaasti oliiviöljystä, yrteistä (esim. basilika, persilja, meirami...) ja suolasta valmistettua tahnaa. Hiero tahnaa myös broilerin sisälle. Puristele broilerin päälle sitruunan mehua, täytä se sitruunan lohkoilla ja muutamalla laakerin lehdellä. Sido kaveri lujasti nippuun, ettei se karkaa taikka siivet pala.

Tee koipiin viiltoja ja laita loppu tahna viiltoihin. Laita broileri pannulle ja täytä pannu kasviksilla, kuten perunalla, porkkanalla, lantulla ja punasipulilla. Mausta kasvikset suolalla, valkosipulilla, rosepippurilla ja mustapippurilla. Lisää kasvisten päälle vielä hiukan oliiviöljyä. Lorauta joukkoon valkoviiniä ja laita pannu 225-asteiseen uuniin noin tunniksi. Näin valmistettuna koivista tulee rapeat ja rintapaloista mehevät. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.

Ruokajuomaksi käy valkoviineistä tuhdimmat ja tammiset chardonnay-viinit. Punaviineistä kevyet, hieman paahteiset ja hillomaiset punaviinit.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti