sunnuntai 29. elokuuta 2010

Marengilla kuorutettu mansikkasorbetti




Uunijäätelö on näyttävä jälkiruoka, mutta vain kunnes ensimmäinen on siihen kauhan iskenyt. Miksi ei siis valmistaa uunijäätelöä annospaloina. Perinteisen jäätelön voi korvata myös kauden marjoista tehdyllä sorbetilla, mutta toki homma toimii myös vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kanssa.

Mansikkasorbetti:
3 dl sokeria
2 dl vettä
500 g mansikoita
2 valkuaista
Puolikkaan sitruunan kuori
1 rkl Cointreau likööriä

Marenki:
2 valkuaista
3/4dl kidesokeria
3/4dl tomusokeria

Valmista ensin sorbetti (mielummin jo edellisenä päivänä):
Kiehauta ja jäähdytä sokeriliemi. Soseuta mansikat, vaahdota valkuaiset. Sekoittele sokeriliemi ja mansikkasose keskenään. Raasta joukkoon sitruunan kuorta ja mausta liköörillä. Nostele valkuaisvaahto seoksen joukkoon ja jäätelökoneeseen tai jäätelökoneen virkaa tekevään pakastimessa esikylmennettyyn paksupohjaiseen kattilaan. Pakasta seos muutamia kertoja jäätymisen alkuvaiheessa sekoittaen. 

Pyöräytä normaali täytekakkupohja uuninpellillä. Leikkaa jähtynyt kakkupohja neliöiksi ja voitele ne hillolla. Voit myös hieman kostuttaa paloja mehulla.

Valmista marenki vatkaamalla valkuiset ja 3/4 dl kidesokeria kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 3/4dl tomusokeria ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista. 

Tee jäätelökauhalla sorbetista palloja ja laita pallot kakkupalojen päälle. Kuorruta marekivaahdolla ja laita 250-asteiseen uuniin noin kahdeksi minuutiksi.


Koristele mansikkasoseella ja sitruunamelissan lehdellä, tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti