keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kuha on kiva kala. Rullalle käärittynä ja tuoksuvassa höyryssä valmistettuna se saa ruokailijat huokaisemaan kahdesti. Annoksen nähtyään ja sitä maistettuaan.

Valmista aluksi höyrytysliemi. 50/60 valkkaria ja vettä, salottisipulia, tillinvarsia ja porkkanaa.
Mausta kuhafileet kevyesti suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Kääri kevyesti rullalle ja laita rulla tikulla kiinni.
Laita leivinpaperi kattilan pohjalle kevyesti poreilevan liemen päälle ja nosta kuharullat kattilaan. Sulje kansi ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 10-15min.
Ripottele lopuksi tuoretta tilliä ja salottisipulisilppua rullan päälle. Tarjoile vaikkapa pestolla maustettujen uusien perunoiden, sekä salaatin kanssa.

Ruokajuomaksi käy saksalainen valkkari nimeltään Künstler Kirchenstück Kabinett Riesling trocken, joka löytyy alkon numerolla 598347

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti