Tämä resepti on reilun vuoden takaa. En aikaisemmin ollut kanttarellikeittoa valmistanut, mutta kyseisen kerran jälkeen sienikeittoja on tullut tehtyä useaan otteeseen lähinä kuivatuista sienistä. Sienet ovat muutenkin löytäneet tiensä minun keittiöön pääasiassa risotoihin ja pastoihin. Välillä ehkäpä liiaksi asti... Mutta kuitenkin oheinen resepti vie kerta toisensa jälkeen sanat mennessään. Maistuu älyttömän hyvälle vaikkapa syksyisellä metsäretkellä termospullosta evääksi tarjoiltuna.
Puoli litraa kanttarelleja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
litra kasvislientä (tai 1dl keittomaustetta lisättynä litraan vettä)
1dl valkoviiniä
5 viherpippuria
5 mustapippuria
suolaa
![]() |
Käy sienessä. Puolilitraa kanttarelleja riittää, mutta enempikin käy. |
![]() |
Tässä vaiheessa viimeistään on hyvä laittaa ruisleipäkrutongit tulemaan. Lorauta kuumalle pannulle sopivasti oliiviöljyä, muutama rikottu valkosipulin kynsi ja pienittyjä ruispalojen palasia. |
![]() |
Kaada keitto tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tarjoile lämmitetyltä lautaselta krutonkien kera. |
Näyttääpä hyvältä! Joskus kokeilin kantarellikeittoon suurusteeksi vaaleaa leipää, ja taisipa siinä olla tomaattimurskaakin... (mistä ihmeestä Oulun seudulla löytää kantarelleja, muuten kuin kaupan tiskiltä?)
VastaaPoistaHelmikuu, pakastin tyhjä syksyn sienistä ja Sintun tuska levinnyt Oulusta etelään. Siispä korvikkeeksi tuoreita herkkusieniä kaupan tiskiltä. Ja hyvin toimi tämä Heikin resepti niilläkin.
VastaaPoistaAivan loistavan makuinen keitto, myös suppilovahverot sopivat tähän reseptiin.
VastaaPoista